Links

Site van de stichting Puchpromotie & Technisch Communicatie Netwerk.
Site van de Nederlandse assemblage / verkoop van Tomos.
Website over Puch en Tomos met veel foto´s van Hans Sandmann.
Puch site uit frankrijk
De Deense Puchclub
Oostenrijkse Puch club
Puch en Tomos Forum: aparte fora voor automaatjes en oldtimers.
Puch Club Nederland, de Nederlandse club voor Puch motoren
De maxi site
een leuke puchwinkel in ´Holland´
Online Musea
Het Johann Puch Museum in Graz.
prototypes van Tomos
Puchmuseum van Friedrich Ehn te Eggenburg
Andere brommerlinks
leuke site over moby´s en hun fans
Webstek van De Grensrijders in Hulst
Oldtimerweb, de website voor en door Oldtimerliefhebbers.
invoerder TOMOS-bromfietsen voor België
lekker bollen met een oude brommer

Puch fietsen
puch fietsen wereldwijd
Verkoopadressen: brommers en onderdelen

Hieronder willen wij wat informatie ter beschikking stellen over adressen waar je puchjes of tomosjes kunt aanschaffen en/of waar je je de nodige wisselstukken en onderdelen kan aanschaffen. Vermelding van deze adressen op deze site houdt geen garantie van kwaliteit in, al geven we grif toe dat ook wij ons voor onze ´mopeds´ geregeld tot één of meerdere van onderstaande adressen wenden.
Loods 41 is de stelplaats van aangemeld PTCV-lid Cees Vuik. Ook bij hem kan je complete puchjes of tomosjes vinden tegen betaalbare prijs en tal van onderdelen. Contact opnemen kan via loods.41@hotmail.com of www.loods41.nl
PTCV leden (geen aspirant leden) krijgen 10% korting op hun aankopen
Rinkytoys op de Koele Mei in Breda, Nederland
Dit is het referentiepunt bij uitstek: speciaalzaak voor complete brommers van onze geliefkoosde merken alsook van andere oldtimerbromfietsmerken.
Je vindt er echt praktisch alle onderdelen. De zaakvoerder, Rinke, vormt er ploeg met enkele leuke kerels die je graag en vakkundig bijstaan met technisch en verkoopadvies.
Nadeel is wel dat eea je aardig wat kan kosten, al dient er bij gezegd dat trouwe klanten meestal één of meerdere onderdelen gratis te beurt valt bij grotere aankopen. Houd er ook rekening mee dat je cash dient te betalen (geen bancontact/mister cash).
Voordeel van deze speciaalzaak is dat ze een eigen website hebben waar je online bepaalde onderdelen kan bestellen. De webshop is evenwel niet volledig bijgewerkt en er is dus echt veel meer te krijgen dan wat daar zichtbaar is. Informeer dus best even per telefoon of e-mail of het onderdeel dat je zoekt voorradig is en plaats dan je bestelling per e-mail. De bestelling kan per post worden geleverd, maar dan moet je uiteraard ook de verzendkosten betalen. Die rekening kan ook oplopen !
Website met alle informatie: www.rinkytoys.nl
Brom- en fietshandel Van Kester in Wateringen, Nederland, bij Den Haag:
Over de zaakvoerder, Leo Van Kester, vind je elders op onze site al wat info terug. Kijk eens onder ´links´, ´online musea´. De kans is groot dat je je vergaapt aan al die puchpracht.
Je kan er je een recent Tomosje aanschaffen, doch ook voor oude onderdelen kan je bij hem terecht. Hij heeft heel wat in stock en verkoopt dit tegen het gangbaar tarief. Mail hem of contacteer hem telefonisch. Zijn contactgegevens vind je op www.kester2wielers.nl
Wie kent er Professor Puch niet ?
Vermaledijde die dit heerschap niet kent. Onder andere op onze fotopagina kan je hemzelf en één van z´n ´lieverdjes´ aanschouwen. Robbert Brouwers is gespecialiseerd in het importeren van puchjes vanuit Oostenrijk. Je vindt ze in alle maten, formaten en staten bij hem. Ook voor onderdelen kan je bij hem terecht.
Robbert is een beetje het zwerverstype en durft zijn e-mailadres dan ook wel eens te wijzigen. Actueel kan je hem bereiken via professorpuch@casema.nl
Verhoeven Oldtimer Revisie Breda, Aardenhoek 14 a, 4817 NE Breda, Holland, Tel: +31 (0)76-5811700, email: info@vorb.nl
In ´Het Puchwinkeltje te Delfgauw, Nederland zijn we zelf nog niet langsgeweest, maar contact hebben we al wel gehad.
Hans Bronkhorst is een aangenaam heerschap dat betrouwbare puchjes tegen zeer betaalbare prijs te koop stelt. Ook voor tal van basisonderdelen kan je bij hem terecht.
Zijn contactgegevens: fam.bronkhorst@12move.nl
Tomosjes ´zijn toch even wat anders´, zo luidde de verkoopslogan destijds. Da´s waar, maar ook binnen het tomosgamma is de diversiteit groot. Onze interesse reikt veel verder dan de 4(T)L-rage die in Nederland heerst. Wij hebben het persoonlijk eerder voor de oudjes onder de Tomosjes. Deze modellen zijn evenwel amper of niet te vinden in ´De Nederlanden´.
Wij kennen alvast één speciaal importeur van deze brommertjes: Sip Vandenbergs. Bij hem vind je altijd wel enkele oudere Tomosjes in goede B-staat of als opknapper. Zijn contactgegevens: vandenbergs@home.nl
Niet alle heil en glorie valt Nederland te beurt wat de beschikbaarheid van onderdelen betreft. In het moederland van Puch, Oostenrijk, zijn er twee bedrijven gespecialiseerd in het toeleveren van allerlei onderdelen, en dit zowel van de gekende brommertjes als van de oude PUCH-motorfietsen.
Je kunt deze onderdelen online bestellen via de betreffende webshops. Het is echt de moeite waard om je daar eens in te verdiepen. Surf dus naar www.rbo.at en/of www.puch-wieser.at
De bestelde onderdelen worden toegestuurd via de post of een transportbedrijf dat in opdracht werkt van deze bedrijven. Dit kost wat geld, maar als je echt wat nodig hebt, dan neem je dat er wel bij. Sommige onderdelen vind je niet bij Rinke of zijn er goedkoper geprijsd.
Een nieuwe oldtimersverkoopssite in België
Onlangs geopend: nieuwe Puch onderdelenhandel te Duitsland, met veel onderdelen die elders niet leverbaar zijn en andere artikelen die erg scherp geprijsd zijn. Ook onderdelen voor motorfietsen en zeldzamere types komen eraan. Neem zeker eens een kijkje op de webshop: www.puch-zweirad.de!
RS puch parts – Ruud Schuitemaker, reeds lang in puch wereld bekend nu ook met online winkel en veel info www.rspp.nl