WIE PUCH DOET, PUCH ONTMOET


Met deze slogan veroverde het bromfietsmerk PUCH in de jaren ´60 en ´70 bij onze Noorderburen, doch ook bij ons in Vlaanderen, menig jongenshart. Dezen veroverden dan op hun beurt middels hun Puch dan weer heel wat meisjesharten. Relatiebureaus kwamen er niet bij te pas in die tijd. Maar ook vandaag de dag is PUCH springlevend ! Zo is de poster van onze eigenste nationale vervoersmaatschappij de NMBS daar een sprekend bewijs van: in bijna elk station vind je wel één of meerdere affiches waarop dit blinkend ros op twee wielen te bewonderen valt. Niet te verwonderen dat het aantal reizigers gestaag toeneemt, als je zo´n tot de verbeelding sprekende wervingsactie opzet !

Zelf willen wij ook ons steentje bijdragen tot het behoud van het PUCH gedachtegoed in Vlaanderen. Het opzet van deze webstek bestaat er in, om een Vlaamse Puch en Tomos Club uit te bouwen met jouw medewerking als PUCH liefhebber. Ook oldtimerbrommers van het afgeleide merk TOMOS rekenen wij daartoe, al gingen die hier destijds iets minder vlot van de hand. Iedereen die in zijn/haar garage, zijn/haar tuinhuis of elders, nog één of meerdere van deze 50 cc oldtimerbromfietsen heeft staan, roepen wij hiermee dan ook op om zich aan te melden via de voorziene aanmeldingsmogelijkheid op deze site. Ook zouden we graag oude of recente foto´s ontvangen met deze oldtimers als onderwerp. Liefst met jezelf op de foto erbij. Zo kom ook jij in beeld op deze site, en ontstaat er een levend beeld van het PUCH en TOMOS bezit in Vlaanderen. Eind 2004 willen wij op die wijze zoveel mogelijk PUCH/TOMOS-bezitters geregistreerd hebben om onderlinge contacten mogelijk te maken en ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Registratie is één ding. Via deze site nemen wij ons voor om alle beschikbare informatie over dit roemruchte merk te bundelen en te verspreiden: op basis van onze contacten zullen wij al heel wat basisinformatie kunnen aanbieden. Maar uiteraard is het niet de bedoeling om de Nederlanders te kopiëren: het is de bedoeling om de Vlaamse eigenheid in beeld te brengen en de geschiedenis van deze brommers in Vlaanderen te ontdekken en uit de doeken te doen. Het enige wat we delen met onze noorderburen is de marktplaats alwaar je brommers en onderdelen kan kopen en verkopen, dit om het aanbod zo groot mogelijk te krijgen.

Een brommer dient echter in de eerste plaats om van stal gehaald te worden en te berijden. Anders gaat ie roesten of erger en valt voor eeuwig in panne. Daarom gaan we proberen zo veel mogelijk te organiseren in Vlaanderen en ons gezicht te laten zien op algemene meetings en rondritten, zoals vermeld in de agenda. Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, schrijf je dan in..

Zelfs Elvis reed Puch…

Author: ptcv

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *